ongewild kan U zomaar in een situatie belanden waarbij u juridische hulp nodig heeft . Zonder rechtsbijstand verzekering moet u dan alles zelf regelen, zoals bijvoorbeeld contact opnemen met de tegenpartij, het  vaststellen van wie verantwoordelijk is , eventueel naar rechtbank gaan .....

Dit kost u veel tijd, kopzorgen en het risico dat U door gebrek aan kennis en ervaring de zaak verliest, met misschien als bijkomend gevolg een belangrijk financieel verlies. 

Weet dat bij sommige advocaten het uurloon hoger ligt dan de jaarpremie voor een degelijke rechtsbijstand verzekering. Daarom ons advies om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Dankzij deze verzekering kan U  beroep doen op experts en specialisten die u helpen een oplossing te zoeken voor uw juridische problemen.

Wat is een rechtsbijstand verzekering?

Dankzij deze verzekering worden uw rechten verdedigd. Er wordt namens u gewerkt aan een vergoeding, in eerste instantie door een minnelijke schikking. Indien een juridische procedure onvermijdelijk is, maakt deze verzekering een gang naar de rechter mogelijk.

 

Wanneer kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstand verzekering? 

*strafrechtelijke verdediging in een rechtszaak;

*kosten van advocaten en juridische experts en gerechtelijke kosten

*bij een administratief geschil (bijvoorbeeld bij probleem met de administratie )
*bij een contractueel geschil met een vakman (bijvoorbeeld een hersteller .)
*als u een expertiseverslag betwist.    

 

Extra verzekering voor je auto

Ja kan ook  kiezen voor een  rechtsbijstand voor de auto. Deze verzekering is onmisbaar voor iedereen die deel neemt aan het verkeer en staat u bij in juridische geschillen in verband met een voertuig. U kunt daarbij denken aan de discussies over de schuldvraag bij een ongeval, strafrechtelijke verdediging na een ongeval door schuld, schadeloosstelling als u slachtoffer zou zijn bij een ongeval, etc.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie